Антонина СтояноваФинансов консултант с решения в областта на инвестициите, животозастраховането, пенсиите, здравното и общо застраховане.

Благородството е състояние на духа, а не титла

„Миналото е история, бъдещето е загадка, настоящето е дар. Приемете го, насладете му се работете здраво върху него и ценете времето си. То не продължава вечно.“
Беър Грилс
Още за мен тук...

img_20161213_122500sdobriq_kysmet_2

Добрият късмет
Автор: Алекс Ровира, Фернандо Триас де Бес
Цена: 8,00 лв.
Експресна доставка!

 Как сами да създадем условия за успех в живота и бизнеса.

Тази вдъхновяваща малка книга, написана под формата на приказка за двама рицари, които се лутат в търсене на магическата четирилистна детелина в една омагьосана гора и накрая се сдобиват с мъдростта как сами да сътворяват късмета си, наистина очарова читателите в цял свят. Тя се превърна в един от най-големите световни бестселъри за 2004 год., досега публикувана в 65 страни на 34 езика.

Така самата тя се превърна в още едно доказателство за правотата на авторите, решили да обяснят разликата между обикновения късмет (случаен и мимолетен) и добрия късмет, който всеки сам създава и затова той не ни изоставя цял живот. Двамата професори по маркетинг написват първата чернова на книгата само за осем часа, но зад тях стоят три години обмисляне и изследвания върху действията на хора, чийто живот се смята за белязан от добра съдба.

Оказва се, че повечето от ударилите джакпота на тото, лотарии и пр. губят всичко в рамките на 4 до 7 години.

Докато хората, които дължат успеха си само на себе си и на своите инициативи, ясно осъзнават произхода на своята добра съдба, разбират процеса, който я създава, и знаят, че същите принципи могат да бъдат задействани отново и отново. Въз основа на наблюденията върху тяхното успешно поведение авторите формулират пет принципа и десет правила на добрия късмет. Който ги разбере и спазва, ще бъде винаги „късметлия“.

Публикувано в Книжарница и таг-нато , , , , , , , , . Можете да запазите адреса.

Разгледай по теми

За връзка с мен: