Антонина СтояноваФинансов консултант с решения в областта на инвестициите, животозастраховането, пенсиите, здравното и общо застраховане.

Благородството е състояние на духа, а не титла

„Миналото е история, бъдещето е загадка, настоящето е дар. Приемете го, насладете му се работете здраво върху него и ценете времето си. То не продължава вечно.“
Беър Грилс
Още за мен тук...

 

Кристализация На

Общественото мнение

Цена 30лв.

 

 

Кристализация на общественото мнение

Едуард Бернайс, Често наричан „баща на ПР-а“, той е не само пионер в областта на пропагандата /с книгата Пропаганда/ и връзките с обществеността, но и един от първите, които използват социални и поведенчески науки като психологията, за да проектират публичните кампании, давайки новаторски и практичен подход в цялостната дейност.

Малко неща са по – загадъчни от произхода на слуховете и това как те успяват да спечелят доверието на хората. Как и дали се повлияваме от ежедневните слухове, има ли значение източника на информация, до колко са достоверни за определена аудитория. Какъв е обхвата на дейността на съветника по връзки с обществеността. Факт е, че през последните години той се превърна в прекалено важна фигура в живота на американците.

Обществеността днес представлява добре осведомена група и задава въпроси.  Ако отговорът изразен с думи или действия, се забави или е незадоволителен, общността търси други източници на информация и удовлетворение. Има много примери за нарастващото значение на общественото мнение в индустрии и отрасли, които до скоро не се интересуваха от общественото мнение за тях. В бизнеса силната конкуренция на  продуктите и услугите оказват сериозен натиск в опита си да привлекат вниманието на аудиторията към онова, което предлагат.

Какво представлява Общественото мнение – да обърнем поглед към отделната личност, която е част от групата. Мисловният арсенал на отделния човек е съвкупност от преценки и заключения, възприети в по голямата си част като догматично изражение на авторитета на неговите родители, учители, приятели, социални, икономически и други лидери. Всеки ще си спомни безброй примери от ежедневието ни, когато много хора предоставят експертен съвет и са в ролята на крайна инстанция по даден въпрос, по отношение на който не виждат собственото си невежество.

Непоколебимо или податливо на влияние е общественото мнение. Пресата, подобно на останалите средства за образование и разпространение, създава точно определена промяна в общественеото мнение.

Какво е взаимодействието и влиянието на силите , които го създават. „Ню Йорк Таймс“ твърди:

„Ние отпечатваме всички новини, които са подходящи за отпечатване“

Веднага възниква въпросът – какъв е стандартът, който води до редакторското решение – едни новини да са включени, а други не?

Какви са основните принципи на обществената мотивация – стереотипите, ясна стенограма, която служи за намаляване на човешкото усилие.

Отговори на тези и други интересни въпроси в следващите редове.

Поръчайте с експресна доставка на 0899 998072

Антонина Стоянова
Консултант лични финанси
Мениджър продажби

Публикувано в Книжарница и таг-нато , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Можете да запазите адреса.

Разгледай по теми

За връзка с мен: