Финансов тест

натрупване на капитал

Безплатен тест: Как управлявате и умножавате своите финанси?

 

Как управлявате и умножавате своите финанси? Използвайте Вашия личен финансов профил за ефективно натрупване на капитал! Проверете резултатите с един бърз Тест:

 

Въпрос 1 2 3 4 Отговор
1.В коя възрастова група сте До 30г. 30- 40г 40-50г 50-60г. ……
2.От къде се информирате по важни за вас теми /имам предвид лични финанси/? Търся услуги на експерти в дадената област От интернет сайтове От родители мои близки, приятели Реклами, вестници, ТВ ……
3.Проявявате ли интерес към спестяване Не, рано ми е още Да, от време на време Определено Да Да и търся къде да вложа спестеното ……
4. Кога мислите, че е подходящо да започнете да спестявате Може би след година Може би от този месец Не мога да спестявам, харча всичко Да, Вече спестявам …….
5.Имате ли често недостиг на пари, макар че печелите добре? Да, всеки месец По някога Винаги стигат Не, никога …….
6.Проявявате ли интерес към една доживотна рента? Любопитен съм да науча Не вярвам, че може да имам Да, Определено се интересувам Да, Вече съм се погрижил за това …….
7.Ако вече имате заделени средства, търсите ли помощ от експерти как да ги вложите разумно за по-голяма дохдност Аз знам как да ги управлявам, за това имам доста пари Не мисля да търся опит на успели хора, те са живели в друго време Да, определено мисля да потърся Да, Вече съм го направил …….
8. Търсите ли начин как да имате сигурна защита и пари за всяка ситуация в живота? Не, Няма начин По скоро да, нямам информация още Определено да, заинтересуван съм Да, Вече имам    сигурна защита ……..
9.Умеете ли да Цените   парите си?

Справяте ли се с наличните?

Не, никога не стигат  Обичам да харча всичките си пари до край Винаги взимам на заем Да Винаги имам точна сметка и разполагам с доста ……..
10.Вярвате ли в пенсионната система в България? Тя и сега не е ефективна Ще се срути скоро Да, баба ми си взима пенсия редовно Абсолютно сигурна ми се вижда ……
11. Желаете ли да научите още допълнителни начини за спестяван натрупване и разпределение на средства  Не вярвам, че има Да, любопитен съм Да,Определено искам да приложа Рано ми е да мисля за това ……..

 

Попълнете отговорите си. Може  да имате отговор различен от предложените.

 

И така с  вашите отговори заедно можем да създадем вашата Стратегия  за лесно постигане целите ви за:

натрупване, разпределяне и увеличаване на вашите средства.

Антонина Стоянова,  консултант  в Тогедър