За мен

toni
Антонина Георгиева Стоянова

Главен финансов консултант
0899 998 072
antonina.stoyanova@together.bg

 

 

 

Благородството е  състояние на духа, а не титла

„Миналото е история, бъдещето е загадка, настоящето е дар. Приемете го, насладете му се работете здраво върху него и  ценете времето си. То не продължава вечно.“  –  Беър Грилс

Моите родители винаги са били пример за трудолюбие, взаимопомощ, разбиране  и отдаденост на смислени цели в живота. Личния пример е заразяващ. Споделям 3 важни за мен ключови качества :

  1. Дръж на думата си, спазвай обещанията и довършвай започнатото
  2. Не лъжи и бъди честен. Ако заслужим доверието ще ни бъде по – лесно и в по важни  ситуации.
  3. Не се поддавай на кризите, те са само моментно изпитание за куража и смелостта ви.

Това е в основата на моите разбирания, че ключът е в действието. Старая се всеки ден да ставам все по добра в това, което правя. Животът е непредвидим и едва ли винаги и всичко е в наша полза. Имаме шанс да проявим нашата смелост, издържливост и сила.  има вариант и да научим, че може с последователни малки стъпки  да изградим нашия живот, да имаме живота, който искаме. И това да бъде все по пълноценен и смислен, обогатен   с нашите нови идеи или това, което сме научили заедно с близките ни приятели и смятаме за важно.

Смислено  е да имаш цел в живота си. Тогава никой и нищо не може да те спре или препъне – отдаваш се на това да я постигнеш. Справяш се с примките, стрелите и капаните по пътя. За това  обичам последователните  действия в желаната  посока, с които се приближавам към целта си. Дори да се окаже грешка или провал. Аз знам че е по добре да взема решение. Винаги съм считала, че е добре ако се уча не само от моите грешки, но  и от грешките на другите. Нямаме власт да поправим миналото, а бъдещето е в нашите ръце – можем да спечелим.

Щастлива съм с моето семейство, което ме обича, разбира и подкрепя във всяко ново начало. Благодарна съм. Вярвам в причинно следствената връзка. Знам, че аз се намирам тук, благодарение на усилията ми от вчера.

Вдъхновявам се и се уча  от моите приятели в екипа, с който работим – Тогедър България. Застрахователен брокер с решения в областта на инвестициите, животозастраховането, пенсионно осигуряване, здравно и общо осигуряване.  Всеки ден  стигаме до повече хора с посланието: Заедно можем повече! Чувството за общност, споделяне на сходни ценности, и желанието за развитие в едно по добро общество са притегателна сила както за мен така и за повече хора. Вярвам че общите усилия в една посока водят до по добри резултати за всеки един човек.

Ако някога сте се питали как да имате по добра сигурност в живота ? Как да направите постижими финансово мечтите и желанията си ? За някои може би стои въпроса – защо все не ми стигат парите ? Как да сте сигурни , че правите правилните стъпки в живота за постигането им. Компанията Тогедър България е създадена с цел да помогне на своите клиенти да се научат да управляват личните си финанси. Самата аз продължавам  да се уча.  Мисията на Тогедър е да направи своите клиенти финансво подсигурени, доволни с това което са постигнали и щастливи с живота който имат.

Понякога първата крачка може да ни се струва невъзможна или трудна. Важно е да зпочнем. Голяма  част  от успеха в живота ни се дължи на умението да кажеш „Защо не?“

Моя скромен опит сочи, че много хора скръстват ръце, сядат и казват: Защо да го правя?  – и така оставят повечето възможности да им се изплъзнат! Оставят  мечтите си забравени и непостигнати, остават смътен  спомен за нещо  старо.

Винаги е по добре , особено в раннте етапи от нашия живот да кажем: „Да“, отколкото да кажем „не“ от страх докъде ще стигнем с това решение. Едно  „да“  има силата да създава  промяна.  А чрез промяната отваряме място на успеха! Промените плашат и често са неудобни, но животът започва там, където свършва зоната  на комфорт.

Ако правите нещо достатъчно дълго и с въодушевление, успехът и радостта от постижението са налице.

И ако нещо не се постига от веднъж, откажете се от думите „не мога“. По скоро не сте намерили начин да го направите, така че да ви удовлетворява резултата. Ако не харесвате резултата – трябва импровизация, адаптиране и промяна. Когато сме изправени пред изпитание откриваме колко много можем. Увереността ни нараства с всяко следващо овладяно предизвикателство. Ако не поемете рискове, не може да покорите големи върхове. Гордостта от постигната цел и реализирана мечта са заедно с вас до края.

Малкоизвестна е една тайна: само когато човек раздава това, което има започва да става по богат. И това може да започне днес, веднага или в който и да е момент.

Споделям максимата: Няма значение колко пари имаш, а какво правиш с тях. Така ставаш истински богат !