Близо 70% от българите не разполагат със спестявания

Безработицата  е най голямото им притеснение

Близо 70% от българите не разполагат с никакви  спестявания. Това е основната причина те най много да се притесняват, че ще загубят работата си. Безработицата е водещият повод за тревоги при 25% от българското население. Това показва проучване на компанията за маркетнгови изследвания GfK.

„Въпреки че безработицата в България е сравнително ниска, тя е основно притеснение, защото значителна част от населението не разполага с никакви спестявания. По този начин човек не може да посрещне ежемесечните си разходи, ако загуби работата си“  – това коментират хората, участвали в изследването.

Решение:  възможност за всеки във видеото  

Изграждането на полезни навици е едно от важните неща за всеки  – заделяне на средства от всеки приход  за дългосрочни финанси.

  • 10 % за нашето здраве
  • 10 % за пенсия /рента/
  • 10 % за дългосрочни инвестиции

С останалите средства покриваме краткосрочните си финансови нужди и стандарт на живот. Постоянството в прилагането на този принцип води до отлични резултати за бъдещето ни.

Отлагането на това решение –  заделяне на средства за рента с 5 години, води до удвояване на средствата, които трябва да заделим, за да постигнем същия финансов ефект в бъдеще. Това означава, че трябва да се лишим от два пъти повече средства след 5 години, ако днес изхарчим  това, което сме предвидили  за бъдещата рента.

За въпроси  или повече детайли  относно Вашите дългосрочни финанси, при взимането на решение – потърсете съвет и моята професионална помощ на телефон 0899 998072.