Мизерна държавна пенсия – желания и алтернативни решения

 

Има много добра възможност да не забогатеете…т.е.да не достигнете заветните спестявания от един милион лева, или пък да се пенсионирате с държавна пенсия от 200 лева. Чудите се как можете да стигнете до там?

Ето няколко кратки пътища за това, които много хора на практика следват…

Живеят за мига и не спестяват нищо…

Когато са на 20 хората смятат, че им е твърде рано, да започнат да спестяват, а времето им е отредено, за да живеят и да харчат. В началото на своята кариера, хората разсъждаващи така харчат цялата си заплата, независимо от размера й, като живеят месец за месец до следващата си заплата.

Живеят над възможностите си…

На 30 се задомяват, вдигат голяма сватба, отвъд възможностите си, може дори да ползват кредит за това.

Правят покупка на имот, която е на стойност по-голяма от това, което могат да си позволят.

Източникът на средствата, най-често е ипотечен кредит, чиято вноска не рядко превишава 60%, а дори и 70% от дохода на домакинството. Само да вметнем, че препоръчителното ниво на вноските от експертите е в рамките на до 40-50% от дохода.

Отново „нямат възможност” (или по-скоро желание да заделят, препоръчителните 10-15% от дохода си), които да нарстват  с годините.

Изнемогват с вноските, но продължават с  нерационалните решения купуват си чисто нов голям семеен автомобил, все пак, трябва да имат превоз за семейството си.

Следват решения, като частни детски градини и училища (все пак всеки иска най-доброто за децата си), скъпи университети и др. Все занимания, които ви пречат да заделяте средства за спестяване и инвестиране през следващите 20 години.

Идват внуците и насочват всичките си усилия и средства към това да продължат да подпомагат децата си, макар и да разполагат с оскъдни средства.

За да имате живота, който искате и  подсигуряване за вашето бъдеще, ето Решението:

 

За повече подробности и взимане на решения за по добър живот :

0899 998072 Антонина Стоянова – Главен финансов консултант

Заповядайте с нас на Финансов семинар на 11.02.2017г. ето тук: https://academy.together.bg/