Спри да се правиш на Богат и започни да живееш като милионер

Спри да се правиш на Богат и започни да живееш като милионер

 

  

Спри да се правиш на богат…

Цена 20 лв.

Експресна доставка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Каква е вашата удовлетвореност от живота? Какво е вашето банково извлечение за живота?

Зависи ли вашето щастие от поредната покупка в Лъскавия магазин?

Харчите ли главоломни суми за луксозни стоки, живеете ли в скъп дом. Кое ви прави наистина щастливи и дали притежаването на даден предмет влияе на това.

Д-р Томас Станли прави задълбочено изследване за това, каква е разликата да си Богат и да се правиш на богат. В повечето случаи хората поддържат този имидж с доста пари, които са над възможностите им. Поради това винаги раполагат с малко пари и големи ипотечни вноски. И така с погрешни действия единствено увеличаваме нашите лоши резултати.

Каква е статистиката: повече от 70 Трилиона $ са реализирани като приходи от американските домакинства между 1997 и 2006г. Само 3,5% от тях притежават инвестиции на стойност 1 млн. или повече. Къде са отишли всички тези пари, ако не са спестени и не са инвестирани за неща, които ценят или носят стойност?

Отговорът е:  Ако извадим основните нужди, Огромна част от тези средства лежат в бунищата или магазините за втора употреба

Притежаваме култура на хиперконсуматорство. Започнали сме да вярваме, че можем и трябва да притежаваме всичко. Процентът на спестяванията е доста нисък.

Дали сме натрупали богатство и как да го измерим? Живеете ли добре днес и как да запазите високия стандарт на живот утре? Имате ли ресурс за пенсионирането ви, за образованието на децата, за спешни случаи?

Каква е  номинална нетна стойност на вашите активи? Дали е истинско вашето богатство, ако се дължи единствено на вдигането или намаляването на цените на недвижимите имоти?

Имате ли полезни навици, какво пазарувате, инвестирате ли, имате ли нужната дисциплина, за сте наистина богати?

Повече за всичко това, как да сте напълно успешни, в прекрасната книга на д-р Станли. Открийте сами кое ви кара да сте напълн удовлетворени от живота?

Приятно четене