Необичайно нашумелите ЗАБЛУДИ и ЛУДОСТТА на тълпите

IMG_20180428_171911_2

                   

 

 

 

Необичайно нашумелите ЗАБЛУДИ и ЛУДОСТТА на тълпите. 

Цена 30лв

 

 

Нациите, точно като индивидите от които са съставени имат своите особености и навици, имат моменти на безрасъдство и определени вярвания. Цели общности стават фенове на идея или идол и започват да го следват до полуда и копират поведението  до крайност. Доколко сме повлияни и Увлечени  по някоя мания или внушено вярване  в определен момент? Следвайки го, до къде сме в състояние да стигнем и на колко други хора ще повлияем. И така до появата на следващата впечатляваща лудост или вярване, което в момента е на мода или е достатъчно нашумяло.

И така населението започва: да следва; да се страхува; до почита ; да вярва ; да обича или да ненавижда определени хора, събития , предсказания и заклинания.

В определен момент хората показват своя страх от Дявола, давайки стотици жертви на делюзията на вещерството.

В друго време Хората са обсебени от идеята за философския камък и в търсенето му били в състояние да извършат и последват много безумия.

В следващи периоди Дуелирането, вярата в поличби и предсказване на бъдещето  са процъфтявали в модните вярвания на цели общества. Доколко и до днес сме подвалстни на модерните пророчества и влиянието на всички останали хора?

Всички са подвластни на парите – много хора се превръщат в отчаяни комарджии, залагайки цялото си бъдеще на комбинация от числа, цветове или поредица от случайности. Тази истерия с течение на времето продължава и до днес. Една от причините за невероятно успешните продажби на лотариийни билети или билетчета на късмета е, че те предоставят лесна възможност да си представим, че можем да забогатеем отведнъж. Така всички подвластни на истерията заменят своята надежда и вяра с едно късче нищо не значеща хартийка. Както се казва, мисленето е стадно, полудяването също, така и маниакалното следване…

Насладете се на фактите в следващите редове, които до някъде обясняват действията на повече от хората в заобикалящия ни свят.

Не забравяйте, Можете да изберете да изживеете своята свобода, да станете повече от това, което сте сега, мислейки самостоятелно. Вашият единствен #живот, вашето обкръжение и  Вашият #характер е резултат от изборите които правите.

Поръчайте  книгата  с експресна доставка,  на 0899 99 80 72!