Антонина СтояноваФинансов консултант с решения в областта на инвестициите, животозастраховането, пенсиите, здравното и общо застраховане.

Благородството е състояние на духа, а не титла

„Миналото е история, бъдещето е загадка, настоящето е дар. Приемете го, насладете му се работете здраво върху него и ценете времето си. То не продължава вечно.“
Беър Грилс
Още за мен тук...

   Превърна ли се човешкия живот в заложник на Здравната каса?

Националният консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров е на мнение, че случаят с починалата жена в болница „Св. Екатерина“, която нямала 10 хиляди лева, за да доплати за поставяне на аортна клапа, показва двуличието на българската здравна система.

„Формално имаме осигурен пълен достъп до здравната система и в същото време силно ограничен достъп до високотехнологична медицина поради недостатъчност във финансирането“, каза той в студиото на „България сутрин“.

По думите на проф. Петров случаят с жената от „Св. Екатерина“ е един от многото, в които хора умират в домовете си, защото нямат достъп до новите медицински технологии. Той беше категоричен, че у нас има повече от необходимите легла и болници, но липсват модерните медицински средства.
Причината за този парадокс, според консултанта, е в нуждата от оптимизация на здравната ни система, при която да има контрол върху резултатите от приложението на различни медицински методики.

„Много важно е да се оптимизира както финансирането, така и разпределението на финансите“, обясни проф. Иво Петров пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че в страни като Германия, Холандия и САЩ здравните вноски са в пъти по-високи от нашите и затова са налични необходимите средства, с които пациентите да имат достъп до новите медицински технологии и модерни средства за лечение.

Тези ниски начални осигуровки превръщат в заложник именно пациентите, които имат нужда от високотехнологична медицина“

каза националният консултант по инвазивна кардиология. Проф. Петров обаче подчерта, че ако у нас се увеличи здравната вноска, това ще доведе до допълнително изтичане на средства.

По тази причина-

Не отлагайте взимането на важните решения днес!

Подсигурете най ценния ви ресурс, който имате – Това сте самите вие.

Осигурете си трайна и стабилна основа за вашето развитие.

Спестовно-осигурителна застраховка за вас и вашите близки- неизчерпаем източник на средства, който ще ви даде отличен  стандарт на живот !

Обадете се още днес на вашия Консултант 0899 998072  Антонина Стоянова.

Публикувано в Актуално и таг-нато , , , , , , , , , , , . Можете да запазите адреса.

Разгледай по теми

За връзка с мен: