Къде са яхтите на клиентите

Къде са яхтите на клиентите

Цена 20лв

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Имената, лицата и машините на Уолстрийт  са се променили коренно от времето на Шуед, но играта си остава същата.  Единичният инвеститор все още е забутан на края на хранителната верига, като ‘планктон’ в море от хищници. Интересно е картинното обяснение на Шуед за борсовите посредници: В края на работния ден те вземат всички пари и ги хвърлят във въздуха.

„Всичко, което се залепи по тавана принадлежи на клиентите“.

Шуед обръща внимание на професионалистите в тази сфера – важно е не просто цената на дадена акция , а стойността на бизнеса, който тя представлява. Особено важни са въпросите: Кой управлява компанията? С какво се занимава? Печеливш ли е бизнеса? Цената на една акция е съвкупност от изброеното до тук, и с още по-голяма сила  важи и днес всичко това.

Една от класическите дефиниции на автора:

  • Спекулацията на пазара е крайно неуспешно и ненужно усилие, което ще става все по ненужно
  • Инвестирането е усилие, при това успешно, което предотвратява многото пари да станат малко.

И днес хората, които се опитват да забогатеят бързо, наричат себе си инвеститори, въпреки че не са нищо повече от спекуланти. Книгата отразява болезнени истини за парите и човешката природа. Книгата ще ви провокира, ще ви научи да мислите и да се забавлявате и ще промени коренно начина ви на мислене за инвестирането.

Авторът описва от първо лице това, което най често се разменя между колеги: оферти, заоповеди, блъфове , измислици и откровени лъжи. Първите четири са задължителна част при работата с ценни книжа. Откровените лъжи са рядкост и в широк аспект се оказват непечеливша бизнес стратегия. Главната тема на тази книга ще бъде изследване на безсмислиците – стока, която продължава да се пробутва през годините с невероятно усърдие , сравнимо само с неспирното движение на водите на Мисисипи.

С голяма доза чуство за хумор и логични въпроси, авторът ни води към спецификата   за процесите на борсата отговори. Когато в рамките на 2 часа един човек е купил и продал дялове от компания и реализирал печалба, логичният въпрос е от къде идват парите за печалбата му. Интересно е да научите  различните неудовлетворителни отговори. Сякаш някой е измислил Универсален език, с който да не се казва нищо  съществено, но по много начини.

Каква е истинността на финасовите предсказания, стават ли за нещо и може ли да им се вярва, може ли да се сравнят с предсказването на резултатите от конни състезания? Един основен блян винаги съпътства хората на Уолстрийт – че има тайна, смислена и предвидима, за издигането и падението на финансовите корпорации. Проучването на това или друго да им  покаже зависимости и как да ще успеят да предивдят или гарантират онези 4% за идните поколения. Твърдението за непредвидимите неща трудно може да бъде възприето от хората на Уолстрийт.

Странните термини, които се използват при графичното онагледяване на движенията на борсата могат да влязат в определението : „Всички теории са верни за съответното време, нито една не е вярна за постоянно. Ето защо те понякога може да са опасни , а по някога полезни“

Интересна е и дефиницията на Шуед за инвестиционните тръстове:

Американските тръстове се лутат между катастрофалното и разочароващото, което означава, че има разлика межу една добра идея и нейното лошо изпълнение.

С голяма доза хумор и оптимизъм авторът разглежда различни дейности на борсовите посредници, като винаги подчертава чуството си за подреденост, морал и най вече полезност за обществото.

поръчай с експресна доставка от тук:  0899 998072