Как да управлявам Личните си финанси ефективно

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Какви са 10 те „Божи заповеди“  за работа с Личните финанси или   Приказките на Шехерезада с прочит след 5000 години

Ако си роб по душа, ще станеш роб, независимо какъв си се родил.

Днес ние вярваме, че сме свободни хора. Бъдешето се простира пред теб като път, който се губи в далечината. Ти имаш Планове, които искаш да осъществиш и желания, които искаш да задоволиш. Как да постигнем и двете, как да овладеем изкуството да печелим пари? Ключът към пълна банкова сметка, финансов успех и пълноценен  живот, са в принципите, изложени тук. Те са пътеводител във финансовия свят за онези, които се чувстват несигурни в него, но могат да бъдат полезни и на опитните съвременни инвеститори. Защото принципите, които движат парите, са винаги едни и същи.

  1. Заделяйте за себе си част от припечеленото. – Ако заделяте за себе си поне една десета от приходите си, спестеното може да ви служи и да носи добра печалба.

„Всяка спестена жълтица е роб, който може да работи за теб и така да достигнете до изобилието“

  1. Водете си записки за приходи и разходи – това ще ви помогне да виждате за какво най често харчите парите си. Правете го по най удобния за вас начин – екселска таблица с графи, отразяващи точно вашия начин на живот и Вашите нужди. Може и в тетрадка , където също да можете да проследите за какво харчите парите си.

„Не можеш да забогатееш, ако не познаваш правилата!“

  1. Контролирайте разходите си. Хората винаги са обременени с повече желания, отколкото могат да удовлетворят. В градината на ума ни избуяват подобно на плевели желания и не всички от тях могат да се осъществят. Правете разлика между Желания и Нужди.

„Като лъч светлина в тъмната пещера бюджетът показва дупките в кесията , грижи се да ги запушите и контролирате харчовете си“.

  1. Защитете най ценния актив който имате – това е вашият живот и този на близките ви хора, които обичате. Хората имат вродено желание към сигурност и защита и днес съвременните хора разполагаме с модерни и практични възможности за защита.

„В наши дни сме в безопасност зад непробиваемите стени на Застраховките и Надеждните инвестиции, които ни предпазват от ненадейни беди и трагични събития. Позволете си Солидна Защита“

  1. Направете така, че парите ви да се увеличават – Запомнете: богатството на даден човек не е притежанието на пари, а в дохода, потока от пари, който не спира, независимо дали работите или не.

‚Капризната съдба‘ е кръвожадна богиня, която не дарява никого с вечно щастие.

  1. Внимавайте с инвестирането на спестените пари – доверете на човек, който има опит в това и е доказал с резултатите си, че знае как да управлява пари, които носят печалба.

„Стойността на Добрия съвет е равна на кюлче злато“

  1. Участвайте само в стойностни инвестиции – които носят полезност за повече хора, които изграждат общности  и се развиват дългосрочно във времето
  2. Научете се как да печелите повече – с увеличаване на познанията ви се увеличава възможността да печелите повече. Развивайте способностите си, четете , учете се и помъдрявайте – само така ще увеличите себеуважението си, приходите си и ще постигнете желаните от вас Цели.

„Мислите на младия човек са като кометите, които озаряват небосклона, а мъдростта на опитния човек е като неподвижните звезди, които  служат за ориентир на мореплавателите.“

  1. Открийте какво е Добрата сполука или Добрият късмет – спохожда само този, който е добре подготвен да види Добрата възможност.

„Богинята на късмета има слабост към хората на делото“

  1. Реорганизация на пасиви и активи – правете това периодично, за да видите дали постигате целите си, накъде вървите и дали се приближавате към набелязаните цели.

Има ли желание и решителност – път се намира!

За детайлен Финансов план, дългосрочно планиране, стабилност в личните финанси и личен просперитет може да се свържете с мен за безплатна консултация.

Антонина Стоянова

Консултант лични финанси

Мениджър продажби в Тогедър

1606 София

Бул. „Ген. Едуард И. Тотлебен“ № 26

GSM   +359 899 998072

+ 359 888 010566

личен сайт: http://www.deistvai.org/

e-mail: antonina.stoyanova@together.bg

www.together.bg