Благородството е състояние на духа, а не титла

„Миналото е история, бъдещето е загадка, настоящето е дар. Приемете го, насладете му се работете здраво върху него и ценете времето си. То не продължава вечно.“
Беър Грилс
Още за мен тук...

Къде е пенсията ми, кое е важно, за да имам финансова независимост

Живеем в много бързо развиващ се свят. В този свят е възможно по всяко време да се появи магия.

Магия или изкусен Фокус е да открием как да Подсигурим живота си, когато търсим сигурна опора в несигурните времена, в които живеем. Като поемаме своята част от отговорностите в Държавата ние внасяме с надежда за добро финансово бъдеще своите осигуровки. Парите, които внасяме като осигуровки, може да не стигнат за изплащане на пенсиите и болничните. Това е един от рисковете, които експертите от НОИ чертаят.

По изчисления на експертите, в момента 3-ма работещи издържат с вноските си 2-ма пенсионери.

Прогнозата обаче е делът на възрастните да става все по-голям, за сметка на намаляващия брой активно работещи.

Според експерти в пенсионната система България е в уникална ситуация. Но с отрицателен знак. Защото при тези темпове на застаряване на населението и при съществуващите правила и законодателство, на работещите и осигуряващи се българи ще им става все по-трудно да изкарват пенсиите на възрастните ни родители.

3 към 1 е съотношението на хората в трудоспособна възраст и пенсионерите. Така на 100 лица на възраст между 15 и 64 г. се падат 34 пенсионери. По-тревожна е обаче картината при осигуряващите се лица и пенсиите, които трябва да се платят.

„В момента имаме около 3,2 млн. работещи и имаме около 2,2 млн. пенсионери. Съотношението не е  3 към 1. Не сме даже 2 към 1, а сме 1,5 към 1. Тази картина в момента е уникална.

„Няма в света такава ситуация – 3 милиона да осигуряват пенсиите на 2 милиона пенсионери”, коментира Иван Нейков, бивш социален министър и експерт.

Парите от осигуровки все повече няма да достигат за покриването на пенсии, обезщетения и помощи. Експерти на НОИ предупредиха, че разходите на държавното обществено осигуряване ще са повече от приходите до 2070 г.

„В момента около 50 % от парите идват не от осигуровки, а от данъци. Когато се обещават по-високи пенсии, този, който ги обещава, не мисли от къде ще намери парите. Трябва да го мисли после някой друг”, коментира Иван Нейков.

Какво решение може да потърси човек – личната ми препоръка е спестовно осигурителена застраховка, която все още се предлага при нас ,  като по нов и неразвит пазар. Възможността да сме защитени докато работим  и същевременно да имаме стабилна финансова подкрепа  при неблагоприятни условия за нас. Осигуряване на стабилност при пенсиониране и същевременно защита на здравето.

Освен застраховка Живот имат нужда и от здравни застраховки, както и от инвестиционни продукти, които да им помагат да задържат и натрупват капитал.

Навлизайки по дълбоко в сферата на финнсите можем да открием, че сегашната система обрича хората на мизерно съществуване , хората нямат реални пенсионни възможности и съществуващата пенсионна система е обречена.

За да променим нещата в своя полза е добре да имаме предвид:

  •  Имаме определено Крайно време за действия примерно от 20 до 60/70 г
  • Крехки сме и се разболяваме или чупим
  • С годините трупаме опит , но остаряваме и ни пада производителността
  • Имаме нашата отговорност към хората които обичаме – да ги осигурим финансово, дори когато ни няма

За да имате Реаен Резултат –  може да имате цялостен финансов план, с който да проектирате и изпълните вашите цели за щастлив и удовлетворен живот. Най важното е да си помислите за вашата финансова цел –  за колко години , какви финанси са ви необходими да натрупате и как може да постигнете – зааедно с мен – вашият Консултант по лични финанси.

За въпроси пишете или звънете  0899 998072

alerfa

Recent Posts

Седемте ключа

Цена 20лв Седемте ключа Да имаш успех, не означава да си Свободен. Жизнената свобода се…

9 месеца ago

Племена

Племена Племето е група хора, които са свързани помежду си с определена идея, с лидер.…

10 месеца ago

всичко наготово

                  Книгата „Всичко наготово“ ще ви научи как да посочвате верния…

1 година ago

Свръхбогатите

Свръхбогатите Цена: 40 лв   Книгата „Свръхбогатите“ на Ендре Гьомьори е изчерпана в книжен пазар…

2 години ago

Законът на Успеха

                                             Законът   на  Успеха Силата да промениш живота си е завещанието, което Наполеон Хил остави…

2 години ago

Всички Маркетолози са лъжци

Всички    маркетолози    са   лъжци „Не ми казвайте  фактите вместо това  ми разкажете история. Бъдете автентични“.…

2 години ago