Онези които мислеха различно

381a717e-b958-46b2-b535-3ca691fbe615200x275
Онези които мислеха Различно Цена 40 лв.

 

Онези,  които  мислеха  различно

 

„Невъзможно е да постигнете отлично представяне, ако не направите нещо различно“- Джон Темпълтън

Какво наистина има значение, когато ръководите дадена организация. На кратко – това е резултатът или възвращаемостта за акционерите на управляваната компания в дългосрочен план.

В книгата се срещаме с 8 Изпълнителни Директори с подчертано индивидуалистичен подход, чиито средни нива на възвращаемост на фирмите надминават индекса S&P 500 с коефициент 20. С други думи, инвестиция от 10 000 долара под ръководството на всеки от тези изпълнителни директори, средно би имала стойност от над 1,5 милиона долара двадесет и пет години по-късно. Ще научите кои качества, характеристики и методи помогнаха на тези уникални лидери да постигнат тези изключителни резултати. Те поставят фокуса върху стойността на една акция за разлика от печалбите или ръста на продажбите. Имат талант за разпределение на Капитала и човешките ресурси и придават значение на създаваните парични потоци. Само така компанията има дългосрочна стойност.

За да оцените Изпълнителният Директор, трябва да знаете 3 неща: Сложната годишна възвращаемост за акционерите по време на неговия мандат, възвращаемостта за същия период на  конкурентните компании  и възвращаемостта на по – широкия пазар /обикновено се измерва с S&P 500/. Казано по просто – две компании с еднакви оперативни резултати и различни подходи за разпределение на капитала, ще получат много различни дългосрочни резултати за акционерите. Какъв избор правят директорите за разпределение на Капитала, какъв набор от инструменти изпозват между всички опции.

Малко директори са подготвени за тази критична задача  –    отбелязва Уорън Бъфет.

Книгата, препоръчвана от самият Уорън Бъфет, е подходяща за предприемачи, финансисти, мениджъри и ръководители, както и за всеки, който е склонен да мисли извън традиционните очертания. Книгата показва, че когато проявиш смелост и индивидуалност, когато си готов да следваш вярванията си, доста често печелиш.

Торндайк разказва истории, които ни отварят очите, дават ни ценни уроци и разкриват алтернативен модел за всеки, който иска да ръководи компания или да инвестира в такава и да извлече извънредна възвращаемост.

 

За поръчки и експресна доставка  0899998072